Bize Ulaşın:

0532 645 75 75


HAKKIMIZDA

Çağatay Saybaşılı

Çağatay Saybaşılı

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, öğrenciliğinde çalışarak elde etmeye başladığı “Hard Marketing” deneyimini, Japon Tobacco Int.’da başka bir sektöre taşıma imkânı bulmuş, ayrıca bu şirketteki Satış Müdürlüğü pozisyonuyla da 5 yıla yakın bir süre saha ve yöneticilik konusunda deneyim kazanmıştır.
 

Saha tecrübeleri ve aldığı eğitimlerin sonucu olarak “satış”ın üründen ve hatta şirketten bağımsız bir süreç sergilediğini, sonucu getirenin her zaman insan faktörü olduğunu keşfi ile kendini iletişim, dil kalıpları, davranışın psikolojik boyutları konularında eğitmeye başlamıştır. Tamer Dövücü’den aldığı eğitimlerle 2003 yılında NLP Practitioner, 2004 yılında NLP Master Practitioner yetkinliklerini kazanmış ve bireysel terapilere başlamıştır.
 

Satışın eğitim yönüne daha fazla eğilebilmek amacıyla kariyerine PBG’de devam etmeyi uygun görmüştür. Pepsi Co.’da 4.5 yıl bulunduğu Eğitim Müdürlüğü pozisyonunda öncelikle tüm saha satış ekibinin eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, gerekli eğitimlerin oluşturulması, verilmesi ve sonuçlarının takibinden ve saha denetimlerinden sorumlu olmuştur. Bu doğrultuda satış ve iletişim eğitimleri geliştirmiş ve vermiştir.
 

Bu dönemde Comprehensive Coaching U Inc. – The Coaching Institute ‘dan Yaşam Koçluğu ve Kurumsal Koçluk sertifikaları almış ve Pepsi Türkiye’nin satış ve genel müdürlük eğitimlerini yeni bir koçluk programı ile temellendirerek, şirket içi koçluk modelini planlamış, uygulamaya koymuş ve bunu destekleyen atölye çalışmalarını yönetmiştir.
 

Mart 2010 tarihinden itibaren serbest olarak çalışmalarını sürdüren Çağatay Saybaşılı, havacılık, perakende, medikal, hizmet gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren ulusal ve çokuluslu firmalar için düzenlediği eğitimlerde 2000’in üzerinde katılımcıya satış, koçluk ve iletişim eğitimleri vermiştir.
 

 

Sevgi Saybaşılı

Sevgi Saybaşılı

Sevgi ilk önce hayalci ve okur oldu. İkisinden de hiç vazgeçmedi. Sonra yazmaya başladı. Çevresindeki herkes ona ‘Çok iyi bir yazar olacaksın sen!’ dediği halde Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği okudu çünkü sorumluluk sahibi her gencin  – eğer doktor veya mühendis olmayacaklarsa – işletme veya iktisat okuması gerekiyordu. Mezun olduktan sonra Noga Hilton Cannes, Grand Hotel Ontur Çeşme ve İzmir Hilton International gibi otellerde, satış, banket, yiyecek & içecek ve genel müdürlük bölümlerinde çalıştı. Otelciliği seviyordu çünkü bir otel çalışanının ana hedefi insanları mutlu etmekti ve her gün farklı insanlarla tanışıp, türlü türlü hayat hikayesine tanık olabiliyordu. Bir de at binmeyi seviyordu.
 

Bu arada yazma ilgili çeşitli atölye ve eğitimlere katılıyordu. Haluk Işık ile Dramatik Yazarlık eğitimi, Mehmet Ergen ile ‘Bir Oyun Yaz’ projesi seminerleri, Barış Pirhasan ve Levent Kazak ile Senaryo Stüdyosu, Pınar Kür ile ‘Yaşamak, Yazmak’ atölyesine katıldı. Yazıyla daha çok haşır neşir olabilmek için otelciliği bıraktı. 2005 yılında TRT’nin Radyo Tiyatrosu Yarışmasına katılmak amacıyla bir radyo oyunu yazdı. Oyunda insanlar birşeyler istemeye bir dükkana geliyor ve aslında istediklerinin başka şeyler olduğunu fark ederek oradan ayrılıyorlardı. ‘Kayıp Şeyler Dükkanı’ adlı bu oyunuyla yarışmayı kazandı.
 

Anlatım şekillerini daha iyi öğrenmek için Yeditepe Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat Yüksek Lisansı yaptı. Edebiyat derslerinin yanısıra mitoloji, sinema, tiyatro gibi dersler de aldı ve buna bayıldı. Yüksek lisansı tamamlamak için ‘Zaman Algısı ve Romana Yansıması’ başlıklı bir tez yazdı. Antropoloji, sosyoloji, felsefe dallarını edebiyat ile harmanladı, insanların zihinlerinin hikayeci yapısını ve hikayelerin nasıl da tüm gerçekliğimizi yarattığını inceledi, anlattı.
 

İnsan psikolojisini daha iyi tanıyabilmek için Tamer Dövücü’den NLP Practitioner eğitimi ve kendi psikolojilerinin hayatlarını nasıl etkilediğini göstermek için de Erickson Coaching International’dan Yaşam Koçluğu eğitimleri aldı. Anne oldu, yeni bir kimlik kazandı, kızının gözlerinde kendisini daha iyi gördü. Onun için istediği tüm iyi şeylerin kendisinde de olmasını istemesi gerektiğini öğrendi. Kardeşi vefat etti, bir kimlik kaybetti, her günün, her anın ve mutluluğu amaç edinmenin değerini öğrendi. Bu arada okumaya, hayal kurmaya ve at binmeye devam ediyordu. Atlar onu iyileştiriyor, ona güç katıyordu. Onların iyileştirici güçlerini başka insanlara da aktarabilmek için Kathy Pike’tan ‘Coaching with Horses’ eğitimi aldı.
 

Şimdi eşiyle birlikte insanların içlerindeki özgün benliklerine uygun yaşamalarına yardımcı olmak niyetiyle eğitimler tasarlıyor, atla terapi, yaşam koçluğu ve yaratıcı yazarlık ile her gün daha fazla insanın ışığının parlamasına araç olmaya çalışıyor.


 

Pınar Kuyumcu Dölarslan

Yönetici, İlişki Sistemleri ve Takım Koçu, Eğitmen
ACC – Assosiate Certified Coach (ICF)

Pınar (Kuyumcu) Dölarslan yüksek öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde İstatistik lisansıyla bitirdi. Profesyonel çalışma hayatına 1994 yılında Türkiye İş Bankası’nda Krediler  Uzmanı olarak başladı.1996 yılında Citibank’ta Bireysel Bankacılık – Krediler Operasyonda Müdür  Yardımcısı ve Departman Müdürü olarak çalıştı. 2001 yılında Risk, Güvenlik ve Provizyon Grup Müdürlüğüne atandı. Konusunda Uluslararası pekçok ödül aldı. Yine Güvenlik ve Risk birimleriyle ilgili İngiltere, Dubai, Hong Kong, Malezya ve Çek Cumhuriyeti’nde dönemsel görevlerde çalıştı. 2001-2008 yılları arasında Bankalararası Kart Merkezi Güvenlik Komitesinde Citibank’ı temsilen görev yaptı.
 

Citibank’da çalıştığı 12 sene boyunca, mevcut görevlerinin yanısıra, kurumiçi kişisel gelişim eğitimlerinde aktif rol aldı. Bunun yanı sıra, teknik olarak Krediler ve Risk, Güvenlik eğitimleri verdi.
 

2007 yılında başladığı koçluk yolculuğunda ilk olarak Comprehensive Coaching U lisansıyla, Yasam Koçluğu; Yönetici ve Kurumsal Koçluk eğitimlerini aldı. 2008 yılında profesyonel çalışma hayatına son vererek, Koçluk ve Liderlik gelişimi alanlarında tam zamanlı çalışmaya başladı. Aynı yıl, ilk eğitimini aldığı Koçluk Akademisi bünyesinde Yönetici ve Kurumsal Koçluk eğitimleri verdi. Koçlukta ve yaşamda eğitimin sınırsız olduğu inancıyla halen kendini geliştirmeye devam eden Pınar Dölarslan’ın bugüne kadar kişisel gelişim ve koçluk konularında katıldığı eğitim, seminer ve workshoplar şöyledir:
 


Halen mevcut bireysel ve kurumsal müşterileriyle Yaşam,Yönetici ve Takım Koçluğu çalışmalarını devam ettirmekte olan Pınar Dölarslan, ICF (International Coach Federation) ve Uluslararası Koçluk Derneği (Türkiye) üyesi olup. ICF tarafından akredite edilmiş ve ‘ACC – Associate Certified Coach’ ünvanı almıştır.
 

Kurumlarda yürüttüğü bireysel, yönetici ve takım koçluğu çalışmalarının yanısıra, 2010 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi’nde İdari Kadrolarla Grup Koçluğu çalışmalarını devam ettirmekte ve Bilgi Üniversitesi’nde HR Master programında ‘Coaching and Presence in Organizations’ dersinin eğitmenlerinden biri olarak görev yapmaktadır.
 

Profesyonel iş yaşamında farklı yöneticilik pozisyonlarında çalışmış olan Dölarslan, 15 yıllık Kurumsal deneyiminden destek alarak, Yöneticiler ve Takımlarla çalışmak üzere ‘Liderlik/Yönetim Yetkinlikleri’ ve ‘Ekip Dinamikleri’ konularında uzmanlaşmıştır. Bu doğrultuda bireysel, ilişki sistemleri ve takım koçu olarak çalışmakta; ve yine aynı konular çerçevesinde deneysel/uygulamalı eğitimler tasarlayarak, sunmaktadır.
 

Pınar Dölarslan, evli ve bir çocuk annesidir.


 

Hakan Milli

1969 yılında Ankara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. ODTÜ tiyatro topluluğu ODTÜ Oyuncuları’nda 7 yıl süresince oyunculuk, yönetmenlik ve  oyunculuk eğitmenliği yaptı.
 

1996’da Studio Oyuncuları’na ve 2001’de Tiyatro Oyunevi’ne katıldı. Her iki toplulukla yurtiçi ve yurtdışı birçok festivale katıldı, yurtiçinde turnelerle birçok şehirde oyunlar oynadı:

 


TRT 2’de haftada bir gün yayınlanan “Satır Arası” programında 1,5 yıl süresince yer aldı. Hüseyin Karabey’in yönettiği “Gitmek” ve Reha Erdem’in “Korkuyorum Anne” filmlerinde oyunculuk yaptı.
 

Oyuncu ve oyunculuk eğitmeni olarak çalışmalarını sürdürmekte olan Hakan Milli, aynı zamanda 1995 yılından beri Hemel A.Ş’de Satış Müdürlüğü, Teknik Müdürlük gibi pozisyonlarda çalıştı. 2009 yılından beri de aynı firmada operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmektedir.
 

Hayatına yeni ifade alanları katma arayışını hiç bırakmayarak, Sumru Ağıryürüyen, Cüneyt Duru, Ozan Aksoy ve Yinon Muallem’den oluşan “Pervane” grubu ile  birlikte farklı kültürlerin şarkılarını söylemeye başladı ve bu grup ile birlikte yurtiçi festivallerde ve özel organizasyonlarda sahneye çıktı.
 

Kuruculuğunu yaptığı “Göçebe Şarkılar” grubu ile ülkeler ve kültürler arasındaki yolculuğunu her hafta düzenli konser programlarıyla, yurtiçi ve yurtdışı festivallerde ve özel organizasyonlardaki konserleriyle sürdürmektedir.